Den romska pianostämmaren och andra romska berättelse

Den romska pianostämmaren och andra romska berättelser

Ord. pris:
120 kr
Rea:
80 kr
Du sparar:
40 kr (33%)
Antal:

Janna Eliot, en Londonbo med rötter i Öst europa, är en väletablerad författare med ett antal böcker bakomsig. Hon är också översättare och musiker. Hon skriver romaner, artiklar och berättelser med romska teman. Hon målar återvunna möbler med romsk design som hon säljer på marknader. Det har hon lärt sig av sin mormor. Janna Eliot kommer från en musikerfamilj och växte upp omgiven av romska och östeuropeiska melodier.

De här berättelserna, som handlar om olika tider och olika länder, förenas av en gemensam tråd – de handlar alla om romer, berättelser som berör på ett mänskligt plan. Janna är en duktig ordmakare och fångar själva essensen i alla de miljöer hon målar upp. De flesta av dessa berättelser är baserade på sanna händelser och man känner det verkliga i det som sker. Hon har talang för att skriva dialog.

Romer och resande har alltid varit marginaliserade och förföljda. Det är uppfriskande att läsa dessa berättelser som inte är skrivna med bitterhet, som de skulle kunna ha gjorts, men med en rörande känslighet som tillåter läsaren att komma in, till en viss grad, i de extremt sorgsna situationer som uppenbaras för oss. Men genom allt skiner en stolt romsk anda.

Författare: Janna Eliot
Språk: Svenska
Utgiven: 2017-09
Översättare: Bengt O Björklund
ISBN: 9789197932882
Förlag: Erg förlag
Antal sidor: 96